Wie ben ik en wat doe ik

 

Het leven aangenaam vorm geven is een voortdurende uitdaging. De balans tussen onafhankelijk zijn en je verbonden voelen met een ander is altijd in beweging. Ik wil graag doorgeven dat je trouw kan blijven aan jezelf, zonder dat je een ander daarmee te kort doet.

Door stil te kunnen staan bij wat er gevoelsmatig in je omgaat kom je in contact met wat je echt wilt. Dit kun je gaan delen met anderen die belangrijk voor je zijn. Hoe makkelijker je dit afgaat, hoe gelukkiger je bent. Dit voelend vermogen is bij iedereen in de kern aanwezig. Soms is het voor iemand onmogelijk geworden om daaruit eigen beweging mee in contact te komen. Haptotherapie helpt bij het hervinden, herstellen en versterken van levenskracht die in de kiem gesmoord is.
Via Kiemkracht wil ik vlot en laagdrempelig hulp bieden, op basis van gelijkwaardigheid en met merkbaar resultaat.

Een zinvol leven opbouwen, in verbinding met de mensen om je heen, dat is haalbaar!

Nathalie Katuin

In mijn jeugd en op de tuinbouwschool in Frederiksoord is mijn liefde voor groen en groei ontstaan. De HBO opleiding Creatieve Therapie-Tuin was een praktische manier om groene activiteiten in te zetten voor de persoonlijke groei van een ander. Later ontstond de wens daar mee bezig te zijn op een manier die nog beter bij mij past. Dat bood de opleiding Haptotherapie aan het ITH Nijmegen en in 2016 studeerde ik af.

Naast de kiemkrachtpraktijk werk ik twee dagen per week als activiteitenbegeleider in de tuin voor de stichting Trajectum op Zeuvenakkers te Appelscha. Een stichting die begeleiding biedt aan mensen met een licht verstandelijke beperking en onbegrepen risicovol gedrag.